المقادير :-
كنافة حسب الكمية التى تكفى العائلة ..قالب زبدة ..مكسرات حسب التواجد والرغبة (جوزهند كاكاوبة مدقوقة
ومحمصة ) تمر رطب مفصص مش شرط معجون عادى يعنى ... قليل من الزيت ..وقرفة حسب الرغبة ..
عسل مطبوخ ( كوبان من السكر على كوبان من الماء ونصف ليمة وقليل من القرفة للطعم او ماء زهر )
الطريقة :-
ناخذ الكنافة ونفككها ونقلبها بالزيت جيدا ( يعنى انرش عليها الزيت وانا انفك فيها وانقلبها بيدى اكويس ) ومن
ثم انجيب طاجين دائرى او مربع غريق اشوى .. ندهنة بشوى زبدة من جميع الجوانب انجيب الكنافة ونطرخها جوا
الطاجين كطبقة اولى وبعدها ناخذ الزبدة ونقطعها قطع صغيرة وانوزعها على وجه الكنافة (نصف القالب ) وبعدها
انجيب التمر وانوزعه ايضا على وجه الكنافة وانرش فوق منه كاكوية وجوز الهند وبعدها انجيب الطرحة الثانية
للكنافة وانغطى الوجه كله بيها كطبقة ثانية وبعدها ناخذ نصف قالب الزبدة ونقطعة ونوزعه على الوجه من فوق
وانرش كاكاوية وجوز هند ...
وانحطها فى الكوشة نين اتحمر .. وبعدها انطلعها من الكوشة وانصب عليها العسل وهى ساخنة والعسل يكون
بارد ..
وبعد تاكدت ان العسل توزع على كل الكنافة ناخذها انحطها فى الكوشة وانتاكد انها والعة من تحت بس ..
ولو هكى نحطها على عين من اعيون الغاز نين تبدا تطبخ وانحولها اشوى وانقصقصها وانحطها فى التلاجة وكولو
صحتين وحدورها عافية للى جرب وذاق طريقة ودق ..